疲れた体に染み込む滋味深いダシ / Tasty deep penetration into a tired body

「自分でも家で冷凍をもっと活用すれば、もっと栄養を取れるとわかったのでやってみようと思います。」
「ダシが食材から出ているということで、塩だけの味付けでこんなに美味しくなるなんてビックリです」
「疲れていて野菜とか栄養取れればいいと思っていましたが期待どおりでした!」
「シイタケは苦手だったのですが、ちいたけは美味しく食べられました!」

「はじめての参加でしたが楽しくて美味しくて来てよかったです」
「久しぶりの参加でしたが楽しくて美味しくて元気が出ました」
「ビジョン鍋に出たおかげで新しいことを始めようと思えています」

冷凍生活アドバイザーの 西川 剛史 さんと「ちいたけ冷凍鍋」開催!

参加者の皆さま、最初に鍋を口にしてしばらくは「はあ~」と言葉が止まりました。
ちいたけなどの滋味深いダシの味を楽しんでくれました。

「体に染みます~」

疲れた体が欲しがっている栄養分が体を喜ばせるのですね!

ナス、ピーマンなどの夏野菜もたくさん、キャベツ、タマネギ、どれも野菜ソムリエでもある西川さん厳選の美味しい野菜をたっぷり入れた鍋!

冷凍豆腐、冷凍たこ焼きがそれ自体も美味しいですし、ダシを良く吸い込んでなんとも言えない美味しさ!

冷凍術や冷凍食品で、時間がない時も野菜など栄養が採れること、それを活用してほしいという西川さんの話にみんなうなずきます。

楽しく美味しい時間、みんな笑顔でパワー補充していました!

日本一鍋プロジェクト主催の鍋はついに99回目!
多くの方に支えられて回数を重ねることができました!ありがとうございます!

本格鍋シーズンを迎え、
ビジョン鍋は充実のラインナップ!

次回は日本一鍋主催鍋会100回記念!世界同時多発100人鍋!全国の鍋会場をインターネットで結び100人が同時に鍋をするという世界初の企画!東京会場では旬野菜を使った海鮮鍋!

10/21(土) 世界同時多発100人鍋の特設ページ

世界同時多発100人鍋 東京会場のページ

そして、11月は12年に一度の梅干し「申梅」を使った梅鍋!その梅干しはしかも特別な塩をつかって漬け込んだもの!ワクワクしすぎて朝目が覚めてしまう梅農家さんと梅鍋!

11/14(火) 無添加しあわせ梅干しの秋の梅鍋でワクワクを語る!

人手求む!育った大切なみかんを心を込めて届けるお手伝い! (注: いわゆる「みかん狩り」ではありません)
みかん農家さんでガチなみかん収穫!採れたてみかんで鍋!

11/25(土) みかんもぎ鍋: 本格収穫作業のお手伝いと収獲したてのみかんでみかん鍋!

 


“I think that I will do it because I find that I can take more nutrition if I use my own freezing at home.”
“It is surprising that dashi is coming out of food and that it will be so delicious with seasoning only with salt.”
“I thought it would be good if I was tired and vegetables and nutrition was good but I was as expected!”
“I was not good at shiitake mushrooms, but ‘chiitake’ mushrooms were deliciously eaten!”


“It was my first time to participate but it was fun and delicious.
“Although it was participation for the first time in a long time, it was fun, delicious and healthy.”
“I think I will start something new thanks to being in the Vision nabe”

“Chiitake frozen Nabe” with frozen living advisor Takeshi Nishikawa is held!

For the participants, the word stopped saying “Haa—” for the while with the nabe first.

They enjoyed the taste of a deep dash such as chiitake mushrooms.

“I will spoil my body!!”

The nutrition that the tired body wants is pleasing the body!

A lot of summer vegetables such as eggplant and green pepper, cabbage, onions, a nabe with plenty of delicious vegetables selected carefully by Nishikawa who is also a vegetable sommelier!

Frozen tofu, frozen Takoyaki itself is also delicious, tasty enough to inhale the dash well and can not say anything!

Everybody nods in Nishikawa’s story that they want nutrition such as vegetables to be taken even when there is no time in frozen or frozen foods, and that they want to make use of it.

Fun and delicious time, everyone was supplementing power with a smile!

The nabe, organized by Japan nabe project, is finally the 99th time!

It was supported by many people and it was able to repeat the number of times! Thank you very much!

With the full nabe season,
Vision nabe is a fulfilling lineup!

The next time is the 100th anniversary of the Nabe! Worldwide simultaneous multi-purpose nabe! The world’s first project that 100 pots simultaneously do nabe ,by tying the nabe venues nationwide on the Internet! In the Tokyo venue seafood nabe with seasonal vegetables!

10/21 (Saturday) Special web cite of 100 simultaneous nabe worldwide

World simultaneous frequent 100-person nabe in Tokyo web page.

And in November, Umeboshi using “Umeboshi” once in 12 years! That umeboshi is pickled with special salt! Plum farmers and ume nabe that are getting excited and get up in the morning!
11/14 (Tuesday) no addition Happiness Talk about excitement in the plum nabe in the autumn of Umeboshi!

Request human resources! Helping to deliver the important oranges that grew up carefully! (Note: It is not so-called “oranges picking”)

Tangerine oranges harvest with oranges farmers! A nabe with a mandarin orange!
11/25 (Saturday) Mikan nabe: Help with full-scale harvesting work and mandarin orange with freshly picked mandarin oranges!

2017-09-18
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2017-09-02
ベトナムの鍋をベトナム産の焼酎で味わう / Taste Vietnamese Nabe with Vietnamese Shochu
2017-07-11
アジの食べ比べ試作/Eat mackerel comparative nabe prototype
2017-07-10
早起きして市場の魚屋へ/Get up early and go to the market fish store
2017-07-02
最上級カセットコンロ「Iwatani アモルフォ プレミアム」への感謝を込めて③岩谷社員と囲む鍋/With thanks to the top-end cassette stove “Iwatani Amorpho Premium”(3) Nabe with Iwatani people