ベトナムの鍋をベトナム産の焼酎で味わう / Taste Vietnamese Nabe with Vietnamese Shochu

ベトナム鍋を開催!
「ベトナムの生の声が聞けてすごいよかったです!」
「鍋も魚介のダシが出てて美味しくて来てとてもよかったです!」

日本で働きたいベトナム人を日本の企業につないでいる冨岡秀人さんに話を聞きながらのベトナム鍋。

「ベトナムでは女性の方がよく働きます」
「ベトナムの方は親族家族をとても大切にして旧正月は必ず親族で集まります」
「ベトナム人と日本人と似ているところは調和を重んじることです」

なかなかベトナム人の方の気質を知る機会もなかった参加者の皆さんは、興味深く聞いて、たくさん質問!いつまでも話していられそうな雰囲気でした!

「調和」を重んじるベトナム人だからこそ、鍋も大好き!


参加者全員が「ベトナムに行きたい!」と言っていました。
これはベトナムで鍋をするしかないですね!

今回の鍋は、夏野菜をふんだんに使ったベトナム風の酸味の効いたピリ辛魚介鍋!

夏野菜をたくさん使うのは現地ではあまりないスタイルかもしれませんが、これがとてもベトナム風の味付けに合います!エビや貝類の魚介もたくさんで、いいダシが出て、とても食欲を誘います!

そして、今回は才田義郎さんが「ベトナムで作った焼酎」を持ってきてくれました!


才田さんの実家の会社ではベトナムで焼酎を生産。才田さんのおじいさんが20年前に焼酎造りにピッタリの水にベトナムで出会い、焼酎を作っています!

すっきりした味わいで、いくらでも飲める!ベトナムの水で作られているので、ベトナム風の味付けにも合います!米焼酎、玄米焼酎、芋焼酎、コーヒー焼酎などいろんな原料の焼酎を堪能しました!

いい感じのペースで最後までみんな箸を止めることなく、鍋も堪能していただきました!

参加者の皆さま、ありがとうございました!

さて、次回は冷凍生活アドバイザーと一緒に「ちいたけ冷凍鍋」!
ちいたけはまだ市場にあまり出回っていないキノコ!
小さいながらもシイタケのような濃厚な味わいで旨い!


冷凍にした方が美味しくなる食材をご存知ですか?
その代表格がキノコ類!ちいたけも冷凍にすることで、味わい深い鍋にします!

久しぶりに日曜日開催のビジョン鍋です!

9/17(日) 冷凍生活アドバイザーとちいたけ冷凍鍋で食生活の豊かさを語る!
https://www.facebook.com/events/1065165360281327

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みかん農家さんでみかん収穫のお手伝い!
11/27(土) みかんもぎ鍋: 本格収穫作業のお手伝いと収獲したてのみかんでみかん鍋!
https://www.facebook.com/events/1817235298304319/

 


Vietnamese Nabe!

“It was awesome to hear Vietnamese live voice!”
“It was very nice to have delicious seafood out of the nabe too!”

Vietnamese nabe with listening to Mr. Hideto Tomioka who is connecting Vietnamese who want to work in Japan to a Japanese company.

“Women work more often in Vietnam”

“The Vietnamese people value their relatives families so much that the Lunar New Year will surely gather at their relatives.”

“The place where Vietnamese and Japanese resemble harmony is to respect harmony”

Everyone who did not have the opportunity to know the temperament of the Vietnamese people very much, listen interestingly, a lot of questions! It was an atmosphere that I could talk forever!

Because Vietnamese respect “harmony”, they also love NABE!

All the participants said “I want to visit Vietnam!”

This is nothing but to do a nabe event in Vietnam!

This nabe is a Vietnamese sour tastefully spicy seafood nabe with plenty of summer vegetables!

It may be a style that does not have much in summer vegetables, but it fits very seasoned in Vietnamese style! There are plenty of shrimp and shellfish seafood, and a good oyster comes out and invites appetite very much!

And this time, Yoshiro Shiida brought “Shochu (japanese spirits) made in Vietnam”!

Mr. Shida’s parent company produces Shochu in Vietnam. His grandfather meets the tasty water perfect for shochu making 20 years ago in Vietnam, making shochu!

With a refreshing taste, you can drink anything! Because it is made of Vietnamese water, it also fits the seasoning of Vietnamese style! We enjoyed various shochu such as rice shochu, brown rice shochu, sweet shochu, coffee shochu etc.!

Nabe and shochu, a good feeling pace, everyone stopped chopsticks to the end, it was a blink of time!
Thank you very much for all the participants!

Well, next time with a frozen living advisor “Chitake frozen nabe”!

Chiitake Mushrooms are still not on the market yet Mushrooms!

It is delicious with a rich flavor like Shiitake but small!

Do you know the ingredients that make you frozen more delicious?

Typical examples are mushrooms! By making the mushrooms also frozen, we will make it a tasty nabe!

It is a vision pot held on Sunday after a long absence!

September 17 (Sunday) Frozen Living Advisor Let’s go and talk about the richness of eating habits in a frozen pot!
https://www.facebook.com/events/1065165360281327
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Mandarin orange farmer helps oranges harvest!
11/27 (Saturday) “Mikan-mogi” nabe: Help with full-scale harvesting work and mandarin orange with freshly harvested oranges!
https://www.facebook.com/events/1817235298304319/

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